HELSINKI, ARE YOU READY?

Esiinnyn yli 20-vuotisen runoilijataivallukseni aikana ensimmäisen kerran Helsingissä toukokuun lopulla, tarkemmin 30.5. Kiiski Open Mic -illassa ja myöhemmin elokuussa Runokuu-tapahtumassa. Helsinki ja Turku on tavattu pistää napit vastakkain monen monituista kertaa ja sama pätee myös runouden saralla. On puhuttu Helsingin hienohelmaisesta ja nirppanokkaisesta yliopistorunoudesta, joka kliinisyydessään voittaa käsidesin maun ja tehon. Toisaalta on kerrottu tarinaa epäsiististä ja sisäsiittoisesta karvalakkia sisälläkin pitävästä turkulaisrunoudesta, joka kusee omille sukilleen eikä käytä deodoranttia. Tarinat on tarinoita. Molemmissa kaupungeissa on hieno runoskene ja tekemisen meininki. Upeita monipuolisia runoilijoita ja hienoja tapahtumia, jotka pitävät ja heiluttavat lyriikan lippua korkealla ja komeasti. En aio olla itsetarkoituksellisesti turkulainen Helsingissä. Vedän vain keikan. Sellaisen, jota ei ennen ole Helsingissä nähty.

Alla vielä turkulaisen Aamuset -lehden toimittajan Ilkka Lappin käsitys siitä mihin stadi saa varautua.

– MK

aamuset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s