Kiehkuraa luetaan!

Olen erittäin iloinen, että kirjani on noteerattu useamman tahon toimesta. Arvostelut ovat näkyvää ja tärkeää palautetta, jota ilman kirja jää helposti unohduksiin. Nämä arviot motivoivat ja antavat voimaa jatkaa kirjoittamista. – MK

Marilynin kiehkuran voi ostaa Enostonen verkkokaupasta hintaan 16€ + toim.kulut: https://enostone.myshopify.com/collections/proosa/products/kivela-mika-br-marilynin-kiehkura

Teos on omaperäinen, hulvaton ja viihdyttävä. Tästä huolimatta kyse ei todellakaan ole pelkästä huumorikirjasta, vaan siitä löytää kantaaottavia yhteiskunnallisia teemoja kapitalismista poliittisen valtapelin muodostamaan kansan polarisaatioon.
Pete Alander, Metalliluola.fi

Marilynin kiehkura on hulvaton poliittinen satiiiri, farssi ja fantasia. Silti se kertoo vakavista asioista. Demokratian helposta luisumisesta lähelle fasismia, työelämän rakennemuutoksesta uudelleenkoulutuksineen ja hanttihommineen. Elämän tyhjyydestä, kaiken menettämisestä. Marilynin kiehkura on viihdyttävä, hauska ja ajatuksia herättävä. Kivelä on X- ja rock-sukupolven Veikko Huovinen ja Arto Paasilinna.
Mika Kähkönen, rajatapauksia.wordpress.com

Itse juonesta ei viitsi paljastaa enempää, sillä herkulliset kurvit, pommit ja mattojen vetäisyt jalkojen alta pitää kokea täydellä voimalla. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin komediasta, jossa tragedian kiehkurat eivät estä näkemästä eteenpäin, sekä kaiketi elämän omalaatuisesta ylistyksestä.
Mika Roth, Desibeli.net

Marilynin kiehkura on ilman muuta hauska kirja, mutta sen niputtaminen yksioikoisesti huumorikirjaksi olisi kirjan latistamista. Kovin paljon pintaa ei tarvitse raaputtaa, että tarinasta löytää yhteiskunnallista kantaaottavuutta. Tosin kovin ryppyotsaisesta pamfletista ei tässä tapauksessa ole syytä puhua. Marilynin kiehkura on hervottaman hauska teos.
Ilkka Lappi, Kaupunkimedia Aamuset

Marilynin kiehkura on jatkoa tekijänsä persoonallisten tarinoiden sarjaan. Pidän tavasta, jolla Kivelä päästelee menemään. Mielikuvitus ja äkkiväärät käänteet kuljettavat tarinaa välillä niin, että rapa roiskuu ja käännökset menevät pitkiksi, mutta maaliin päästään.
Kimmo Rantanen, Turun Sanomat

Kivelä aloittaa absurdistisen tarinansa kuusikymmenluvulta ja presidentti Urho Kekkosen mietteiltä. Hän ei kuitenkaan kunnioita historiaa vaan on valmis muuttamaan kaiken. Kivelä on sujuva kirjoittaja, ja tarina on paitsi hauska myös sopivasti allegorinen niin että pläjäyksen lukee todella mielellään.
Harri Erkki, Portti 4/2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s