Viimeiset Räkäkännit

Vuonna 2015 ilmestynyt runokokoelma Räkäkännirakkautta on itselleni tärkein ja rakkain omista runoteoksistani. Löysin siinä mielestäni vanhalle ja runoudessa niin kovin loppuun kalutulle teemalle uuden kulman.

”Rakkaus on viinakaupan alahyllyn halvinta tavaraa.
Ilman sitä ei voi elää.”

Ilmestyessään runokokoelma voitti Books on Demandin ja Image-lehden järjestämän Indie Book Awards 2015 -kilpailun. Kilpailun tuomaristossa ollut kirjailija Miina Supinen kertoi: ”Runoissa on energiaa ja rosoa, joka tuo mieleen suomirokin parhaat sanoitukset. Tuomariston mielestä hänen runoissaan on paljon potentiaalia suuremmankin yleisön suosikiksi”

Olen purkanut tänä vuonna jakelusopimukset kirjasta. Tarkoittaa sitä, että kirja katoaa kirjakauppojen sivustoilta ensi syksyyn mennessä. Toki se edelleen löytyy kirjastoista ympäri Suomea, mutta omaan hyllyyn sitä ei enää saa kuin divareista.

Itselläni on viisi kappaletta kirjoja jäljellä. Jos haluat tämän kulttiteoksen itsellesi, ota yhteyttä sähköpostitse: mkivela@gmail.com. Hinta on 10€/kpl, sisältäen toimituskulut. Kirjaan on myös halutessaan mahdollisuus saada omistuskirjoitus.

 – MK

rkr

Kokeneena kirjoittajana Kivelä hallitsee tyylivalikoimansa täydellisesti. Räkäkännirakkautta on parhaimmillaan rytmikkäästi ja kekseliäästi etenevää, mustalla huumorilla ryyditettyä beatia. Asiansa osaava kriitikko tunnistaisi tekstin Kivelän hengentuotteeksi vaikka silmät sidottuna, ilmastointiteippi suun edessä ja auton takakonttiin suljettuna.
– Jaakko Mikkola, Turun Sanomat

Kivelän runoissa kuuluu katujen ja lähiöiden ääni.
– Ilkka Lappi, Aamuset

Mika Kivelän runoissa hehkuu rappioromantiikka, mutta hän vie desperado-aiheen pidemmälle kuin ilmeiset amerikkalaiset esikuvansa. Siinä missä Bukowski ja kumppanit joivat, naivat ja kärsivät krapulan tuskaa, Kivelän runoissa kuljetaan kaatopaikalta Tyksin kautta krematorioon.
– Tommi Aitio, Salon Seudun Sanomat

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s