Räkäkännirakkautta arvioitavana

Ville Järvinen on kirjoittanut kritiikin Räkäkännirakkautta -kokoelmasta Goodreads.com -sivustolle:

”Valitsin Mika Kivelän Räkäkännirakkautta-runokokoelman ihan puhtaasti nimen vuoksi. Ja hyvä, että valitsin. Kivelä on minun makuuni sopivan keskiäkäinen runoilija, jonka runoissa Tapani Kinnusen mukaan tuoksuu betoni, kalma ja pimpsa. Yhdyn arvioon.

Mutta jotain muutakin niissä on. Kivelän runoissa tuntuu Turku käsin kosketeltavana ja hänen hahmoissaan on suomalaista rentturomantiikkaa tai duunaribluesia enemmän kuin laki sallisi. Joku voisi sanoa hänen runojensa siältävän myös nostalgiaa yli päiväannoksen.

Mielestäni Kivelä on kuitenkin saanut tuotua 1980- ja 1990-luvun päivitettynä 2000-lu-vulle. Hän pysyy ahkerasti ja johdonmukaisesti omassa kielessään, joka ei ole liian vaikeaa eikä liian yksinkertaista konehalleissa työskenteleville miehille, jotka tunnistavat oman elämänsä sirpaleita, hahmoja tai paikkoja Kivelän runoista.”

Koko arvostelu luettavissa linkistä: Räkäkännirakkautta

goodreads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s